m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraAbazović na otvaranju Bijenala: Treba da razvijamo kulturnu diplomatiju i predstavljamo se kao kosmopolitska država

Abazović na otvaranju Bijenala: Treba da razvijamo kulturnu diplomatiju i predstavljamo se kao kosmopolitska država

Abazović na otvaranju Bijenala: Treba da razvijamo kulturnu diplomatiju i predstavljamo se kao kosmopolitska država

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović prisustvovao je svečanom otvaranju paviljona Crne Gore na 59. Bijenalu umjetnosti u Veneciji.

„Srećni smo zbog velike posjećenosti na otvaranju našeg paviljona. Crna Gora treba da razvija kulturnu diplomatiju i da se svugdje predstavlja kao kosmopolitska država”, istakao je potpredsjednik Abazović.

Naziv postavke crnogorskog paviljona na Bijenalu u Veneciji je „Umjetnost držanja za ruke”. Bijenale umjetnosti najznačajnija je svjetska smotra savremene umjetnosti koja se od 1895. godine održava svake druge godine u Veneciji, a paviljon Crne Gore nalazi se u istorijskom zdanju Palazzo Malipiero.

Uz potpredsjednika Vlade Abazovića, na veoma posjećenom svečanom otvaranju prisustvovali su ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma prof. dr Ratko Mitrović i ambasadorka Crne Gore u Italiji Milena Šofranac Ljubojević.

Crna Gora već duži niz godina uzima učešće na Bijenalu, a ovogodišnje okuplja oko 80 zemalja, među kojima su SAD, Njemačka, Francuska, Belgija, Italija, Kina, Japan, Kanada, ali i države okruženja, poput Srbije, Hrvatske, Albanije.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE

Komentari