m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraAbazović na konferenciji o samostalnom životu OSI: Demokratija bez jednakosti i bez principa nema svoj puni smisao

Abazović na konferenciji o samostalnom životu OSI: Demokratija bez jednakosti i bez principa nema svoj puni smisao

Abazović na konferenciji o samostalnom životu OSI: Demokratija bez jednakosti i bez principa nema svoj puni smisao

Potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović otvorio je danas Konferenciju o samostalnom životu osoba sa invaliditetom koja je održana u organizaciji Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG).

Na samom početku, potpredsjednik Abazović se osvrnuo na rad i doprinos pok. Milenka Vojičića, za kojeg je istakao da je pokretačka snaga svih ljudi koji su se borili za jednakost.

Govoreći o onome što je država uradila u prethodnom periodu kako bi poboljšala mobilnost OSI i adaptirala različite objekte od javnog značaja, Abazović je kazao da sigurno postoji određeni napredak i da su institucije sistema uradile nešto više nego u prethodnih 5 godina, ali da to, ipak, nije dovoljno niti je postignut zadovoljavajući nivo.

Potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović istakao je da se sve državne institucije moraju založiti više kako bi doprinijeli mobilnosti OSI, te je u tom smislu istakao da u tom smislu nije važno samo usvajanje Budžeta, već i dobra volja.

,,Ako budemo imali dovoljno volje, mislim da ćemo naći sredstva da adaptiramo naše zgrade i naše javne ustanove za sve ljude, da omogućimo veću inkluziju, veću mobilnost i da se radujemo različitosti”, naveo je potpredsjednik Abazović.

,,Mi kao društvo jedino možemo da uspijemo ako svi budemo bili zajedno. Svaki pojedinac je značajan za sebe i bez svakog pojedinca naš mozaik građanske Crne Gore nikada neće biti zaokružen”, saopštio je na konferenciji potpredsjednik Abazović.

Abazović je kazao da je važno da kao pojedinci izađemo iz komfora razmišljanja i oslobodimo se ličnih i sebičnih interesa, te da svi zajedno damo lični doprinos za našu zajednicu.

,,Naš najveći lični interes jeste da zajednica građanska Crna Gora konačno profunkcioniše, da bude jedno društvo blagostanja, većeg životnog standarda i veće inkluzije”, istakao je potpredsjednik Abazović.

Potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović je izrazio nadu da će se 5. maj 2022. godine dočekati na način što će se konstatovati neki vidljivi uspjeh, istakavši da je to možda mala stvar za državu, ali velika za ono što treba da bude jedna puna inkluzija, kao i stvaranje jednog društva jednakih šansi i ostvarivanje punih prava svih građana na ono što im zaista pripada.

,,Demokratija bez jednakosti i bez principa nema svoj puni smisao i smatram da je ovo samo jedan doprinos demokratskom društvu i društvu veće pravde i veće inkluzije”, zaključio je potpredsjednik Abazović u svom izlaganju.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

FOTO I VIDEO: https://flic.kr/s/aHsmVwqeXb

Komentari