m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / September 26.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraAbazović na Bijenalu: Kroz umjetnost afirmišemo ideju boljeg i pravednijeg društva

Abazović na Bijenalu: Kroz umjetnost afirmišemo ideju boljeg i pravednijeg društva

Abazović na Bijenalu: Kroz umjetnost afirmišemo ideju boljeg i pravednijeg društva

Bila mi je velika čast i zadovoljstvo da na poziv direktora Bijenala, najveće smotre savremene umjetnosti u svijetu, budem dio ovog događaja.

Na taj način, simbolički, Crna Gora je poslala poruku da je uvijek tamo gdje se promovišu najbolje vrijednosti i gdje se zaista osjeća kreativnost cijele planete.

Imali smo odličnu prezentaciju. Naši umjetnici su odradili odličan posao, ali vjerujem da će za dvije godine Crna Gora biti ovdje, u Arsenalu, mjestu gdje je predstavljen, dominantno, najveći broj zemalja.

Takođe danas, zajedno sa domaćinom, ministrom kulture Italije, ali i sa ministrima iz Španije, Slovenije, Austrije, Kosova i Albanije, bili smo zajedno u posjeti paviljonu Ukrajine, želeći da pošaljemo još jednu poruku, pozovemo na mir, želeći tako da iskažemo podršku ukrajinskom narodu i da kroz umjetnost i borbu za prave vrijednosti afirmišemo ideju jednog boljeg i pravednijeg svijeta.

Crna Gora zaslužuje najbolje, zaslužuje da svi osjete njen kosmopolitski duh, njenu pacifističku viziju svijeta i vjerujem da ćemo zajednički i u narednom periodu biti na visini zadatka i prezentovati našu zemlju na najbolji mogući način.

POTPREDSJEDNIK VLADE DR DRITAN ABAZOVIĆ

Komentari