m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / February 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraAbazović – Jelstad: Crna Gora prepoznata na mapi zdravstvenog turizma

Abazović – Jelstad: Crna Gora prepoznata na mapi zdravstvenog turizma

Abazović – Jelstad: Crna Gora prepoznata na mapi zdravstvenog turizma

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sastao se danas sa ambasadorom Kraljevine Norveške u Crnoj Gori, Nj. E. Jernom Eugenom Jelstadom.

Upoznajući ambasadora Jelstada sa trenutnom političkom i epidemiološkom situacijom u zemlji, potpredsjednik Abazović je kazao da je u avgustu prošle godine došlo do prve demokratske smjene vlasti u istoriji Crne Gore i naglasio da je potpisivanjem sporazuma, vladajuća većina garantovala posvećenost u evropskim integracijama naše zemlje i ispunjavanje svih obaveza koje kao punopravna članica NATO-a imamo u Alijansi. Potpredsjednik je naglasio efikasnost crnogorskog zdravstvenog sistema u prethodnom periodu, ističući rezultate koje su u posljednje vrijeme zdravstveni radnici postigli u imunizaciji građana, što je doprinijelo da se epidemiološka situacija u zemlji znatno poboljša.

U razgovoru sa ambasadorom Jelstadom, potpredsjednik Abazović je naglasio značaj saradnje između Crne Gore i Norveške kroz sistem odbrane i bezbjednosti i istakao da naša zemlja želi još više da unaprijedi odnose sa saveznicama unutar Alijanse.

Potpredsjednik Abazović je naglasio značaj koji za Crnu Goru imaju norveški turisti i istakao važnost Instituta Simo Milošević u Herceg Novom u tom smislu, podcrtavajući da je Crna Gora prepoznata na mapi zdravstvenog turizma i da taj potencijal treba još više iskoristiti. U tom kontekstu, potpredsjednik Abazović je pozvao turiste iz Kraljevine Norveške da ljetnje odmore provedu u Crnoj Gori, za šta će se naročito steći preduslovi nakon otvaranja direktne avio linije Oslo – Tivat.

Sastanak je bio prilika da potpredsjednik Abazović i ambasador Jelstad porazgovaraju i o značaju reformi u oblasti vladavine prava kao ključnog problema u nastavku evropskih integracija, ali i postignutim rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

FOTO: https://flic.kr/s/aHsmVLDipC

Komentari