m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 2.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraAbazović: Iniciraćemo uvrštanje femicida kao posebnog krivičnog djela

Abazović: Iniciraćemo uvrštanje femicida kao posebnog krivičnog djela

Abazović: Iniciraćemo uvrštanje femicida kao posebnog krivičnog djela

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović pridružio se današnjem Osmomartovskom maršu koji se, u organizaciji Centra za ženska prava, održao povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena.

„Apsolutna podrška ženama Crne Gore u smislu da svi treba da damo doprinos da se ukupna ravnopravnost i pravda u našem društvu mnogo značajnije inkorporira. Cijenim današnji skup i zbog današnje teme koja je posebno opravdana zbog dešavanja u prethodnom periodu. Prihvatam kritiku za institucije sistema i mislim da je naša obaveza da se više pozabavimo sankcionisanjem femicida, odnosno uvođenjem femicida kao još jednog krivičnog djela u Krivični zakonik. Obaveza nove vlade će biti da, između ostalog, poveća sankicje u odnosu na nasilje u porodici i da stvara uslove da se ravnopravnost žena osjeti mnogo više nego što je to sada slučaj”, izjavio je potpredsjednik Vlade na pomenuto skupu u izjavi za medije.

Ovogodišnji Osmomartovski marš posvećen je borbi protiv femicida, u znak sjećanja na žene koje su izgubile živote usljed partnerskog nasilja.

Cjelokupnu izjavu za medije možete pogledati na sljedećem linku: https://flic.kr/s/aHBqjzF2DB

Komentari