m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraAbazović i italijanski ministar kulture iskazali solidarnost sa Ukrajinom na Bijenalu

Abazović i italijanski ministar kulture iskazali solidarnost sa Ukrajinom na Bijenalu

Abazović i italijanski ministar kulture iskazali solidarnost sa Ukrajinom na Bijenalu

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović, na poziv italijanskog ministra kulture, Darija Frančeskinija, uz ministre nekoliko evropskih država, posjetio je ukrajinski paviljon na 59. Bijenalu u Veneciji, kako bi iskazao solidarnost sa Ukrajinom i njenim građanima.

Osim Frančeskinija, sa potpredsjednikom Abazovićem, ukrajinski paviljon su posjetili i ministri kulture Španije, Slovenije, Austrije, Republike Kosovo i Albanije.

Tokom službene posjete Bijenalu u Veneciji, gdje boravi na poziv predsjednika Venecijanskog bijenala Roberta Ćikuta i umjetničke direktorice Sesilije Alemani,  Abazović je posjetio paviljone više država svijeta, kao i zemalja regiona.

Potpredsjednik Vlade je ranije, zajedno sa ministrom vanjskih poslova Đorđem Radulovićem i ministrom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratkom Mitrovićem, kao i crnogorskom ambasadorkom u Italiji Milenom Šofranac Ljubojević, prisustvovao svečanom otvaranju crnogorskog paviljona koji nosi naziv „Umijeće držanja za ruke”.

Bijenale umjetnosti najznačajnija je svjetska smotra savremene umjetnosti koja se od 1895. godine održava svake druge godine u Veneciji, a paviljon Crne Gore nalazi se u istorijskom zdanju Palazzo Malipiero.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE

Vlada Crne Gore

Komentari