m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / February 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraAbazović – Hrebičkova: Evropske integracije i zatvaranje poglavlja u fokusu rada 43. Vlade

Abazović – Hrebičkova: Evropske integracije i zatvaranje poglavlja u fokusu rada 43. Vlade

Abazović – Hrebičkova: Evropske integracije i zatvaranje poglavlja u fokusu rada 43. Vlade

„Crna Gora i Republika Češka imaju izuzetno dobru saradnju i istorijski prijateljsku povezanost, što će našoj državi puno značiti u budućnosti, ako imamo u vidu da je Republika Češka naredna predsjedavajuća država u Vijeću Evropske unije”, saopšteno je nakon sastanka potpredsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića i ambasadorke Republike Češke u Crnoj Gori, Nj. E. Janine Hrebičkove.

Pohvalivši Crnu Goru zbog pridruživanja međunarodnim partnerima u uvođenju restriktivnih mjera prema Ruskoj Federaciji, ambasadorka Hrebičkova je istakla značaj saradnje i razvijanja partnerskih odnosa dvije države u okviru Alijanse.

Potpredsjednik Abazović i Nj. E. Hrebičkova konstatovali su da nastavljaju odličnu saradnju koja je izgrađena tokom njenog mandata na čelu Misije OSCE u Crnoj Gori.

Potpredsjednik Abazović se zahvalio i istakao značaj koji za evropski put Crne Gore ima podrška partnerske Republike Češke, čije iskustvo nam u mnogome može pomoći u pristupanju EU. Abazović je naznačio da će evropske integracije i zatvaranje pregovaračkih poglavlja biti u fokusu rada nove, 43. Vlade, što će značiti odlučnu borbu protiv kriminala i korupcije, ali i nastavak deblokade institucija sistema, bez kojih nema vidljivijeg unutrašnjeg i spoljnopolitičkog napretka.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE

Komentari