m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraAbazović: Djeca pokazala kreativno lice Crne Gore

Abazović: Djeca pokazala kreativno lice Crne Gore

Abazović: Djeca pokazala kreativno lice Crne Gore

„Budućnost Crne Gore i njenog obrazovanja je da idemo ka većem tehnološkom opismenjavanju i da, koristeći savremene tehnologije u raznim oblicima djelovanja, radimo sa našim najmlađima kako bi ih adekvatno pripremili za budućnost. Djeca su danas pokazala kreativno lice Crne Gore”, istakao je potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović koji je danas otvorio skup u organizaciji Britanskog savjeta povodom završetka petogodišnjeg obrazovnog programa „Škole za 21. vijek” i projekta „Nastavnik za 21. vijek”.

Prije otvaranja skupa, zajedno sa Nj. E. Karen Medoks, ambasadorkom Velike Britanije u Crnoj Gori, Peterom Braunom, direktorom Britanskog savjeta za Zapadni Balkan i Vanjom Madžgalj, direktorkom Britanskog savjeta Crne Gore, potpredsjednik Vlade je obišao učenike koji učestvuju na završnom nacionalnom takmičenju u kodiranju mikrobitom i u razgovoru sa njima upoznao sa njihovim idejama i projektima.

U uvodnom izlaganju, potpredsjednik Abazović je istakao da je zahvalan Britanskom savjetu što je ovakav projekat razvio u Crnoj Gori i drugim zemljama regiona, navodeći da su mladi na ovaj način dobili šansu, za koju možemo slobodno reći da su je iskoristili, što predstavlja motiv više za sve nas, ali i obavezu Vladi Crne Gore da još snažnije podržava digitalno opismenjavanje, tehnološki razvoj i informaciono društvo, koje treba da koristimo u budućnosti kao svoju komparativnu prednost.

„Impresioniran sam onim što sam vidio i srećan sam što sam danas sa vama. Pozitivno sam iznenađen koliko su naša djeca kreativna, koliko razumiju probleme zajednice i koliko hvataju korak sa vremenom, čime slobodno odraslima mogu poslužiti kao primjer”, naglasio je Abazović.

Potpredsjednik Vlade je zaključio da će kvalitet stvaranja ljudskih resursa i digitalnog opismenjavanja građana od malih nogu značiti jedan veliki resurs koji Crna Gora ubuduće treba da iskoristi.

 

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE CRNE GORE

Komentari