m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeCrna GoraAbazović čestitao Dan nezavisnosti: Živjela Crna Gora

Abazović čestitao Dan nezavisnosti: Živjela Crna Gora

Abazović čestitao Dan nezavisnosti: Živjela Crna Gora
Petnaesta godišnjica jednog od najsvjetlijih datuma u novijoj crnogorskoj istoriji mora biti putokaz i opomena da se ljubav i patriotizam prema našoj Crnoj Gori moraju graditi na drugačiji način – snažnim institucijama, ekonomski stabilnom državom i izgradnjom vladavine prava. Crna Gora svoja vrata mora otvoriti svima onima kojima su ta vrata bila zatvorena 30 godina, bilo kako se oni izjašnjavali. Crna Gora se voli poštenim odnosom, građenjem institucija, čuvanjem njenih potencijala i ljepota i pravilnim ekonomskim razvojem, izgradnjom vladavine prava i jednake distribucije pravde prema svima. Nijedna partija više ne smije urušiti ugled države i biti uzrok ili izgovor prezira prema našoj jedinoj kući. Prošlo je vrijeme poistovjećivanja partije i države. Prošlo je vrijeme inata. Okrenimo se jedni drugima i građanskoj Crnoj Gori.

Ukoliko želimo da Crna Gora bude vječna, onda se svi zajedno moramo potruditi da ona istinski bude kuća svih njenih građana, gdje će svi nalaziti razlog da je vole, poštuju i čuvaju, a u kojoj će svako imati prostora za dostojanstven život, bez obzira na identitetske razlike.

Crna Gora je naša kuća, koju je neodgovorna trodecenijska politika ostavila na krhim temeljima, pa je obaveza svih nas da tu kuću dodatno osnažnimo, stubovima jakih i nezavisnih institucija, kako njena stabilnost više nikada ne bi zavisila od nijedne vlasti ili političke grupacije. Sve vlasti su prolazne, a Crna Gora mora biti i ostati vječna!

Živjela Crna Gora!
KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Komentari