m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

Датум: 07.03.2022. године

Саопштење за јавност 

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић разговарала је данас, 07.03.2022. године, у Бањој Луци са директором Републичке управе за инспекцијске послове Републике Српске Милованом Крчом и главним републичким тржишним инспектором Радивојем Гаврићем.

Тема састанка биле су појачане контроле поштовања примјене Уредбе о одређивању марже која се примјењује приликом формирања цијена нафтних деривата, које су протеклог викенда тржишни инспектори Републичке управе за инспекцијске послове Републике Српске спроводили на територији Републике Српске. Крчо и Гаврић упознали су министра Сузану Гашић са резултатима спроведених контрола, ефектима надзора и тренутним стањем на терену.

На састанку је договорено да се са овим активностима настави и у наредном периоду, а у фокусу контрола тржишне инспекције ће, поред поштовања одбредби Уредбе о одређивању марже која се примјењује приликом формирања цијена нафтних деривата, бити и примјена Уредбе о ограничавању маржи у промету робе, којом су ограничене марже на основне животне намирнице.

 

МИНИСТАРСТВО ТРГОВИНЕ И ТУРИЗМА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Komentari