m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / February 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHЧОРДАШ И НИНКОВИЋ С ПРЕДСТАВНИЦИМА РАЗВОЈНЕ БАНКЕ САВЈЕТА ЕВРОПЕ

ЧОРДАШ И НИНКОВИЋ С ПРЕДСТАВНИЦИМА РАЗВОЈНЕ БАНКЕ САВЈЕТА ЕВРОПЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ЧОРДАШ И НИНКОВИЋ С ПРЕДСТАВНИЦИМА РАЗВОЈНЕ БАНКЕ САВЈЕТА ЕВРОПЕ

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш и в. д. помоћника директора и замјеник пројект менаџера Регионалног програма стамбеног збрињавања Љубо Нинковић бораве у службеној посјети Развојној банци Савјета Европе са сједиштем у Паризу.

На састанку је разговарано о пројекту Регионалног стамбеног збрињавања, његовој имплементацији, као и проблемима с којима се суочава Републички секретаријат за расељена лица и миграције приликом реализације на терену.

Поред пандемије, која је на неки начин отежала динамику реализације Пројекта, ту је и поскупљење грађевинског материјала, што извођачима додатно отежава посао, рекао је Чордаш.

Он је истакао да је и поред свих проблема који од почетка прате реализацију овог пројекта, на неки начин задовољан, с обзиром на то да је доста људи добило свој кров над главом.

Такође су и представници ЦЕБ-а изразили задовољство досадашњом реализацијом овог пројекта, чији је крајњи рок за реализацији јун 2023. године.

Договорени су даљи кораци како би се постигао што већи напредак у наредном периоду, те је затражено да национални доприноси буду већи у односу на ранији период и да се рачунају сва улагања Секретаријата која су повезана на било који начин с корисницима Регионалног програма стамбеног збрињавања.

Ту се првенствено мисли на изградњу неопходне инфраструктуре, што је Секретаријат из својих редовних буџетских средстава радио и до сада.

Између осталога договорена је комуникација на мјесечном нивоу како би представници били информисани о напретку самога пројекта.

Такође је договорено да у наредном периоду акценат буде на општинама у којима спорије иде реализација овога пројекта или још увијек није ни започета.

Укупна вриједност Пројекта на нивоу Босне и Херцеговине износи 104.000.000,00 евра од чега 65.000.000,00 евра кредитних средстава Развојне банке Савјета Европе. До сада је утрошено око 45.000.000,00 евра на укупно 1920 стамбених јединица.

 

РЕПУБЛИЧКИ СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА РАСЕЉЕНА  ЛИЦА И МИГРАЦИЈЕ

Komentari