m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHЧЕСТИТКА ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ РАДОВАНА ВИШКОВИЋА

ЧЕСТИТКА ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ РАДОВАНА ВИШКОВИЋА

Датум: 11.05.2021. године

ЧЕСТИТКА ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ РАДОВАНА ВИШКОВИЋА

 

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је данас честитку поводом 12. маја, Дана Војске Републике Српске, свим припадницима Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ.

 

„У име Владе Републике Српске, и у своје име, свим припадницима Војске Републике, Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука, који баштини традицију Војске Републике Српске, упућујем искрене честитке поводом обиљежавања Дана Војске Републике Српске, која је током Одбрамбено – отаџбинског рата била најзначајнији фактор у одбрани српског народа“, наводи се у честитки.

 

У честитки, предсједник Владе указао је да је 12. маја 1992. године Народна скупштина донијела одлуку о формирању Војске Републике Српске, као израз легитимне воље народа Републике Српске.

 

„На 29. годишњицу од формирања Војске Републике Српске, одајемо почаст за више од 23.000 страдалих бораца, који су своје животе уградили у темеље Републике. Њихова жртва омогућила нам је да данас живимо у слободи, а наша морална обавеза је да баштинимо традицију Војске Републике Српске и његујемо сјећања на одбрану Републике“, наглашава се у честитки предсједника Владе Републике Српске.

 

 

Сектор за информисање-

Биро за односе са јавношћу

Komentari