m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / September 26.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoУ свим школама у Србији непосредна настава

У свим школама у Србији непосредна настава

У свим школама у Србији непосредна настава

У свим основним и средњим школама, од понедељка, 4. априла 2022. године, настава ће се одвијати по првом моделу, односно, ученици ће наставу похађати непосредно, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ у недељи од 24. марта до 29. марта 2022. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 1049 (0.14%) оболелих.

У основним и средњим школама на територији Републике Србије, укупно је 2 (0.005%) одељењa (16 и мање ученика), којa су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих пет календарских дана. Укупно је 24 (0.06%) одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих пет календарских дана и 1 (0.002%) група у којој се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих пет календарских дана.

 

Београд,

  1. април 2022. године

Komentari