m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 2.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHУ оквиру кампање „Опрезни пазе на пружне прелазе“, сутра, у уторак, 18. маја 2021. године биће одржани радни састанци у Добоју и Петрову

У оквиру кампање „Опрезни пазе на пружне прелазе“, сутра, у уторак, 18. маја 2021. године биће одржани радни састанци у Добоју и Петрову

Датум: 17.05.2021. година

НАЈАВА

У оквиру кампање „Опрезни пазе на пружне прелазе“, сутра, у уторак, 18. маја 2021. године биће одржани радни састанци у Добоју и Петрову.

 

Добој – Састанак у просторијама градске управе у 10.00 часова, након чега је предвиђена посјета прелазу Српска Костајница (КМ 78+136 пруга Шамац-Добој) у 11.30 часова. Изјаве за медије предвиђене су након састанка, у 10.45 часова.

 

Петрово – Састанак у згради општине у 13.00 часова, након чега је предвиђена посјета прелазу Бања Сочковац (КМ 37+398 пруга Тузла – Добој) у 14.00 часова. Изјаве за медије након састанка, у 13.30 часова.

 

Састанку ће присуствовати савјетник министра саобраћаја и веза Жељко Гребић, градоначелник Добоја Борис Јеринић,  начелник општине Петрово Озрен Петковић, замјеник директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић, генерални директор „Жељезница Републике Српске“ Жељко Радић, декан Саобраћајног факултета у Добоју Зоран Ћургуз, представници Министарства унутрашњих послова и Ауто мото савеза Републике Српске.

 

У Републици Српској у посљедњих пет година на пружним прелазима смртно је страдало 14 лица. Лична непажња возача друмских возила, неопрезно и недозвољено кретање приликом преласка пружних прелаза, злонамјерно дјеловање непознатих починилаца који неријетко отуђују и уништавају напојне каблове и жељезничку имовину и на тај начин угрожавају безбједност саобраћаја и људске животе, најчешћи су узроци настанка саобраћајних незгода на тим мјестима.

 

Реализацијом кампање очекује се повећан опрез свих учесника у саобраћају приликом кретања преко пружних прелаза и смањење броја саобраћајних незгода на пружним прелазима.

 

Komentari