m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHУ оквиру акције „Голуб“ слободе лишена четири лица

У оквиру акције „Голуб“ слободе лишена четири лица

Датум: 17.03.2022. године

 САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ            

 У оквиру акције „Голуб“ слободе лишена четири лица

 Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске под надзором Тужилаштва БиХ, у претходном периоду проводили су истрагу против oрганизоване криминалне групе која је у периоду од 2019. године па до данас извршила Кривично дјело Организовани криминалитет из чл. 250. у вези са кривичним дјелом Неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. и кривичним дјелом Неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе из члана 193. КЗ БиХ.

Током истраге прикупљен је већи број доказа те се дана 17.03.2022. године приступило реализацији оперативне акције „Голуб“ којом приликом су лишена слободе четири лица.

Приликом претресања објеката и просторија које ова лица користе на подручју Пала, Фоче и Травника, пронађена је и одузета одређена количина новаца, те други предмети који ће се користити као докази у даљем кривичном поступку.

Такође, у мјесецу фебруару у оквиру ове истраге, пронађено је и одузето око пет килограма опојне дроге марихуане на подручју Полицијске управе Источно Сарајево.

Активности се реализују у сарадњи са полицијксим управама Фоча и Источно Сарајево, као и са МУП-ом Средњобосанског кантона.

 

  НАЧЕЛНИК

           Мирна Миљановић

Komentari