m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoУ Лозници свечано уручени кључеви за 30 станова избегличким породицама из Босне и Херцеговине и  Републике Хрватске

У Лозници свечано уручени кључеви за 30 станова избегличким породицама из Босне и Херцеговине и  Републике Хрватске

У Лозници свечано уручени кључеви за 30 станова избегличким породицама из Босне и Херцеговине и  Републике Хрватске

У Лозници су данас свечано уручени кључеви за 30 станова избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске са пребивалиштем на територији Града Лознице. Станови су саграђени у оквиру Регионалног стамбеног програма (РСП) у Републици Србији, Потпројекат 8.

Средства за изградњу станова обезбеђена су из донаторског Фонда Регионалног стамбеног програма, чији је највећи донатор Европска унија, док је земљиште и инфраструктуру обезбедио Град Лозница.

Свечаном уручењу кључева присуствовали су генерални секретар Министарства спољних послова Владе Републике Србије Славица Јелача, комесар за избеглице и миграције Републике Србије Владимир Цуцић,  градоначелник Лознице Видоје Петровић, шеф кабинета директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Јован Лазаров, као и представници других међународних организација и институција.

Рeгиoнaлни стамбени програм зajeднички је вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдице у рeгиoну. Спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

 

Београд,

  1. 21. март 2022. године

Komentari