m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHУ ДОБОЈУ ЗАВРШЕНО 11 КУЋА ЗА ПОВРАТНИКЕ И ИНТЕРНО РАСЕЉЕНА ЛИЦА

У ДОБОЈУ ЗАВРШЕНО 11 КУЋА ЗА ПОВРАТНИКЕ И ИНТЕРНО РАСЕЉЕНА ЛИЦА

Дана, 30. 3. 2022. године

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

У ДОБОЈУ ЗАВРШЕНО 11 КУЋА ЗА ПОВРАТНИКЕ И ИНТЕРНО РАСЕЉЕНА ЛИЦА

 

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш је обишао куће у Добоју изграђене у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања (РСП).

Кров над главом је добило 11 повратника и интерно расељених лица којима су уручени кључеви, а укупна вриједност радова износи 310.000 КМ без ПДВ-а.

У ове куће уселиће се један корисник алтернативног вида смјештаја, као и три корисника из Дома пензионера у Добоју.

Једна од њих је и Нада Матичић из Завидовића која од 2001. године живи у Дому пензионера у Добоју.

Како каже у Дому је лијепе године провела и није имала проблема. Тамо је имала своју собу, кухињу је дијелила с осталим корисницима, али ни то није био проблем, нема се на шта пожалити. Срећна је што ће добити свој кров над главом и захвална је представницима Секретаријата који су увијек били ту за њу, али и Влади Републике Српске и директору Чордашу који нису заборавили на њих.

Највећи дио корисника који су обухваћени овим програмом у Добоју су из завидовићке и маглајске општине. На подручју Добоја кроз овај пројекат је изграђено 67 кућа.

Директор Секретаријата је рекао да ће 67 повратника и интерно расељених лица на подручју Добоја добити свој кров над главом. Напоменуо је да су то пројекти намијењени људима који су напустили своја пријератна огњишта и да сваки завршени пројекат за њега причињава велико задовољство.

Такође је напоменуо да то није крај што се тиче Добоја и да су у току завршни радови на три зграде с 134 стана, у које ће бити усељени остали корисници из Дома пензионера.

Распуштање алтернативних видова смјештаја је један од највећих пројеката Секретаријата, а који би требао бити готов до краја ове године.

Регионални програм стамбеног збрињавања се финансира донаторским  средствима Развојне банке Савјета Европе, а реализује се кроз шест потпројеката. Имплементација овог програма на подручју Републике Српске је започета 2013. године.

 

РЕПУБЛИЧКИ СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА РАСЕЉЕНА

ЛИЦА И МИГРАЦИЈЕ

Komentari