m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHУСПОСТАВЉЕНА САРАДЊА СА ПАРТИЈОМ УЈЕДИЊЕНИХ ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ

УСПОСТАВЉЕНА САРАДЊА СА ПАРТИЈОМ УЈЕДИЊЕНИХ ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ

УСПОСТАВЉЕНА САРАДЊА СА ПАРТИЈОМ УЈЕДИЊЕНИХ ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ

 

Послије недавног састанка у Бијељини са координатором Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС) Владаном Ђукићем, делегација Савеза пензионера и потомака (СПиП), предвођена др Драгутином Илићем, била је гост на предизборном скупу ПУПС-а, који је одржан 28. априла у Београду.

На скупу је говорио и др Илић, који је представио СПиП и дао пуну подршку кандидатима ПУПС-а за Скупштину Града Београда, Народну скупштину Србије и заједничком кандидату за Предсједника Србије Александру Вучићу, те позвао грађане Републике Српске, а нарочито пензионере који имају двојно држављанство, да у недељу гласају за њих.

Након скупа одржан је врло важан састанак у Градском одбору Београд Удружења пензионера, који има 145.000 чланова. Предсједница Градског одбора Ружица Белановић била је домаћин, а састанку су присуствовали координатор ПУПС-а Владан Ђукић, делегација СПиП и предсједник удружења „Треће доба“ Србије Владимир Јестратијевић са сарадницима.  На састанку је разговарано о модалитетима сарадње и усаглашен је текст Споразума о сарадњи, који ће бити потписан средином априла на састанку у Бањој Луци, коме ће СПиП бити домаћин.

Посебно важним и корисним за будући рад СПиП-а је приступ ПУПС-а у обезбјеђивању квалитетнијег живота пензионера и старих лица кроз два модела „3(три) П“: „пензије прате плате“ и „пољопривредници пролетери пензионери“, који је у складу са програмом СПиП-а, уз разлику што га је ПУПС успјешно примијенио у пракси, јер је дио власти, а СПиП тек треба да се избори за то.

Домаћини су организовали и састанак делегације СПиП-а са предсједником Задружног савеза Србије, државним секретаром у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије и представником одељења  САНУ за пољопривреду, на коме су информисани о визионарском приступу Владе Србије према селу и пољопривреди, која има и Министарство за бригу о селу на чијем је челу господин Милан Кркобабић, предсједник ПУПСа. За кратко вријеме основано је више од 1.000 сеоских задруга, купљено око 1.000 сеоских кућа које су дате младим брачним паровима, чиме се враћа живот селу и подстиче наталитет. Договорено је да та искуства, уз подршку Владе Републике Српске, буду примјењена и у РС, при чему ће СПиП бити покретач и подстрекач реализације.

 

 

Бања Лука, 30.март 2022.године                                   Служба за односе са јавношћу СПиП

Komentari