m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaServisne informacijeУспорен саобраћај на излазу из земље

Успорен саобраћај на излазу из земље

 

Успорен саобраћај на излазу из земље

 

Због великог броја путника који се из својих матичних земаља након празника враћају ка Западној Европи саобраћај је на готово свим нашим граничним прелазима појачаног интензитета, што је уобичајено за ово доба године.

Посебно тешка ситуација је на излазу из Републике Србије према Републици Хрватској, на граничном прелазу Батровци, где се због застоја у међузони, услед успорениг рада хрватских пограничних органа, на излаз из наше земље чека и дуже од осам часова.

Нажалост, наши гранични органи немају могућности да убразају проток саобраћаја, јер је створена гужва у међузони, после наших граничних служби. Прилив путника јесте велики, али овако неочекивано дугих заджавања нема ни у јеку туристичке сезоне.

Застоји су и на нашим северним границама, па се на Хоргошу, где је отворено чак пет излазних трака, чека око шест сати. Пуна међузона показује да мађарске граничне службе такође раде успорено.

Путницима не можемо препоручити ни алтернативне прелазе, јер су у међувремену и тамо створене велике гужве.

Оно што чинимо јесте да апелујемо на граничне службе наших суседа да убрзају рад, како би се ова, свима подједнако непријатна ситуација разрешила у што краћем року.

                                                                                                       

 

Група за односе са јавношћу

 

 Uprava carina Republike Srbije

 

Komentari