m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHУРУЧЕНО 70 ПАКЕТА ПОМОЋИ СРПСКИМ ПОВРАТНИЦИМА У ОПШТИНИ ОЏАК

УРУЧЕНО 70 ПАКЕТА ПОМОЋИ СРПСКИМ ПОВРАТНИЦИМА У ОПШТИНИ ОЏАК

Дана, 28. 5. 2021. године

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

УРУЧЕНО 70 ПАКЕТА ПОМОЋИ СРПСКИМ ПОВРАТНИЦИМА У ОПШТИНИ ОЏАК

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић и Душко Ћутило, директор Фонда за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону Аутономне Покрајине Војводина, Република Србија, данас су у МЗ Нови Град, општина Оџак, уручили 70 пакета хране и хигијене за српске повратничке породице.

Пакети су донација Фонда за избегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону АП Војводина, укупне вриједности 25.000 КМ.

Током посјете разговарано је о положају Срба повратника у овој општини, али и о начину на који ове двије институције могу и даље помагати како би се унаприједио квалитет живота повратника у општини Оџак.

„Са Републичким секретаријатом имамо потписан споразум о сарадњи, којим се обавезујемо да ћемо у наредном периоду реализовати пројекте који су од значаја за српске повратнике у ФБиХ. Ови пројекти не односе се само на донације, већ и на културну, научну и спортску сарадњу АП Војводине с организацијама и институцијама Срба у региону, те ускоро очекујемо да ћемо угостити српску дјецу из ових крајева у Новом Саду“, истакао је Ћутило.

Делегације ове двије институције и делегација Општинске организације Црвеног крста из Модриче су посјетиле и Парохијски дом у општини Оџак, као и двије повратничке породице.

Вршилац дужности директора Секретаријата Љубо Нинковић се захвалио институцијама АП Војводине, односно Србије, што раде за Републику Српску и за Србе у ФБиХ. Сви договорени пројекти ће бити реализовани уз подршку Секретаријата, који ће се и даље трудити да изађе у сусрет Србима повратницима у овим крајевима.

Нинковић је истакао да бројност ове двије делегације говори много и шаље јасну поруку – да Срби из ових крајева нису заборављени и да постоје институције Владе Републике Српске, као и институције Владе Републике Србије и АП Војводина које мисле на њих и које ће учинити све напоре како би им и у будућем периоду помагали и олакшали свакодневни живот.

Такође се захвалио и Општинској организацији Црвеног крста из Модриче који је учествовао у организацији ове донације.

Нинковић је напоменуо да ово није прва донација Фонда и да је у фебруару мјесецу Република Србија преко Фонда донирала 25 тона сточне хране српским повратницима у Дрвару, Босанском Грахову, Гламочу и Босанском Петровцу.

Рајко Томић, секретар Општинске организације Црвеног крста из Модриче, рекао је да ће и даље подржавати акције хуманитарног карактера, нарочито када су у питању социјално угрожене категорије.

Приликом ове посјете одборник Скупштине општине Оџак, Дамир Иветић, је уручио захвалнице вршиоцу дужности директора Секретаријата Љуби Нинковићу и директору Фонда Душку Ћутилу и истакао како се нада да ће се подршка и сарадња ове двије институције са Србима повратницима у ФБиХ и даље наставити, а о важности поменуте сарадње говори и посјета општинске начелнице Оџака, Наде Ћулап, која ја такође искористила прилику да се захвали свима који су организовали и учествовали у овој донацији.

Komentari