m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoУРЕЂЕЊЕ БЛОКОВСКИХ ПОВРШИНA УЗ ТУРГЕЊЕВУ УЛИЦУ

УРЕЂЕЊЕ БЛОКОВСКИХ ПОВРШИНA УЗ ТУРГЕЊЕВУ УЛИЦУ

УРЕЂЕЊЕ БЛОКОВСКИХ ПОВРШИНA УЗ ТУРГЕЊЕВУ УЛИЦУ

 

Град Нови Сад последњих година у великој мери улаже у уређење блоковских површина на територији града, јер представљају место социјализације великог броја људи различитих старосних доба.

У буџету Града Новог Сада за 2022. годину опредељена су средства за уређење блоковских (слободних) површина са пратећом инфраструктуром и израдом техничке документације – блоковске површине уз Тургењеву улицу у износу од приближно 60 милиона динара. Дана, 31. марта 2022. године започети су радови на уређењу поменуте блоковске површине.

Радови ће обухватити реконструкцију постојећих бетонских и асфалтних пешачких стаза и изградњу нових. Реконструкцију постојећег кошаркашког и фудбалског терена, теретане на отвореном и дечијег игралишта. Биће постављене клупе, корпе за отпатке, држачи за бицикле и чесма. Такође, радови подразумевају сређивање постојећег платоа, који ће повезивати цео уређени блоковски простор и решавање проблема одвођења атмосферских вода и хортикултурно уређење.

Такође, комплетно уређење блоковске површине употпуниће ново јавно осветљење, које ће бити реализовано кроз Уговор о адаптацији јавног осветљења на територији Града Новог Сада.

 

Нови Сад, 1. април 2022. године

Komentari