m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoУправи за извршење кривичних санкција дипломе на сајму хортикултуре

Управи за извршење кривичних санкција дипломе на сајму хортикултуре

Управи за извршење кривичних санкција дипломе на сајму хортикултуре

 

Управи за извршење кривичних санкција Министарства правде додељене су две дипломе на 27. Међународном сајму хортикултуре на коме је своје производе представило пет казнено-поправних установа.

Казнено-поправном заводу за жене у Пожаревцу, који по први пут излаже на сајму, додељена је диплома за асортиман саксијског цвећа, док је Управи додељена диплома за парковски мобилијар који се производи у заводима у Нишу и Пожаревцу (Забели).

Осим производног програма ове три казнено-поправне установе, посетиоци сајма су могли да погледају и производе у чијој изради учествују осуђена лица у Казнено-поправном заводу у Сремској Митровици, као и цвеће које узгајају штићеници у Васпитно-поправном дому у Крушевцу.

Управа по шести пут излаже производни програм својих установа и већ је 2020. године добила посебно признање за асортиман и квалитет транспортних уређаја (тракторске приколице и тешке дрљаче) које се производе у КПЗ у Сремској Митровици.

Овај завод производи пољопривредне приколице „Дубрава“ од три и по, четири, пет, осам и десет тона.

Производни погони у казнено-поправним заводима су првенствено намењени сертификованим обукама осуђених лица за дефицитарна занимања како би им се помогло да што лакше пронађу посао по истеку казне.

            УПРАВА ЗА ИЗВРШЕЊЕ КРИВИЧНИХ САНКЦИЈА

Komentari