m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoУправа за извршење кривичних санкција по први пут уводи модел јавно приватног партнерства у казнено-поправне установе

Управа за извршење кривичних санкција по први пут уводи модел јавно приватног партнерства у казнено-поправне установе

Управа за извршење кривичних санкција по први пут уводи модел јавно приватног партнерства у казнено-поправне установе

 

Казнено-поправни завод у Сремској Митровици постао је прва установа Управе за извршење кривичних санкција која је потписала уговор о јавно приватном партнерству којим се обезбеђује технолошки напредан и за животну средину безбеднији систем централног грејања.

Директор Управе Дејан Царевић оценио је да јавно приватно партнерство доноси вишеструку корист за завод и приватну компанију која је заменила стару,  дотрајалу инсталацију и обавезала се да наредних 15 година одржава целокупан систем грејања.

„Уместо мазута који загађује животну средину, из нашег дрвног погона ће се користити био разградиви отпад који сада постаје сировина за грејање“, указао је Царевић. Он је истакао да није било дилеме око успостављања модела јавно приватног партнерства јер на овај начин држава штеди огроман новац.

Како је објаснио, Завод није имао никакав финансијски терет и производња у дрвном погону је сада заокружена, тако да он сада има још већи значај. На овај начин, додао је Царевић, добијено је квалитетно, стабилно и за околину безбедније грејање.

Он је навео да ће после 15 година од потписивања уговора КПЗ у Сремској Митровици од приватне компаније преузети одржавање централног грејања.

Посебно је важно, како је истакао, је што ће осуђена лица у модерној котларници проћи обуку за управљање захтевним процесима што им отвара нове могућности за рад по истеку казне.

Београд, 7. март 2022. године

 

УПРАВА ЗА ИЗВРШЕЊЕ КРИВИЧНИХ САНКЦИЈА

Komentari