m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoУправа за извршење кривичних санкција по шести пут излаже на Међународном сајму хортикултуре

Управа за извршење кривичних санкција по шести пут излаже на Међународном сајму хортикултуре

Управа за извршење кривичних санкција по шести пут излаже на Међународном сајму хортикултуре

Управа за извршење кривичних санкција представиће и ове године производни програм казнено-поправних установа на Међународном сајму хортикултуре, који почиње данас у Београду и траје до 11. априла.

Своје производе на сајму хортикултуре по шести пут изложиће казнено-поправне установе у Сремској Митровици, Пожаревцу-Забели и Нишу, као и Васпитно-поправни дом у Крушевцу и КПЗ за жене у Пожаревцу који по први пут представља свој производни програм.

На 100 квадрата сајамског простора биће изложене пољопривредне приколице које се производе у КПЗ у Сремској Митровици, као и парковски и баштенски мобилијар који се производи у КПЗ у Пожаревцу-Забели и Нишу (жардињере, ограде, гарнитуре за баште и други производи од кованог гвожђа).

Посебну пажњу посетилаца привлаче гарнитуре, љуљашке, вртешке и клацкалице за децу које се производе у КПЗ у Нишу.

Посетиоци сајма ће моћи да погледају и цвеће које узгајају штићеници у ВП Дому у Крушевцу и осуђенице у КПЗ за жене у Пожаревцу.

Управа је 2020. године добила посебно признање на сајму хортикултуре и то за асортиман и квалитет транспортних уређаја (тракторске приколице и тешке дрљаче) које се производе у Казнено-поправном заводу у Сремској Митровици.

Овај завод производи пољопривредне приколице „Дубрава“ од три и по, четири, пет, осам и десет тона.

Производни погони у казнено-поправним заводима су првенствено намењени сертификованим обукама осуђених лица за дефицитарна занимања како би им се помогло да што лакше пронађу посао по истеку казне.

 

Београд,

  1. април 2022. године

Komentari