m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoУкинута ванредна ситуација у Крагујевцу

Укинута ванредна ситуација у Крагујевцу

Укинута ванредна ситуација у Крагујевцу

 

На предлог Штаба за ванредне ситуације градоначелник Крагујевца Никола Дашић укинуо је ванредну ситуацију на територији града, која је проглашена 27. јуна прошле године.

Штаб је предложио укидање ванредне ситуације на основу мишљења Инсититута за јавно здравље. С обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију на територији града Крагујевца, где се бележи мањи број позитивних особа на COVID – 19 у односу на број тестираних и број становника, Институт сматра да су се стекли услови за укидање ванредне ситуације.

У суботу 8. маја од 588 тестираних на корона вирус било је позитивно 14 грађана, а у недељу 23. Јуче је тестирано 296 Крагујевчана, а потврђено 20 новоинфицираних што је 6,76 посто у односу на број узоркованих брисева и 0,01 посто у односу на број од 180.000 становника.

Прву дозу примило је 60 330, а комплетно је вакцинисано 49 809 суграђана.

Град Крагујевац је пре свега здравственим, али и противепдемијским мерама, дошао до тога да има много мањи број заражених. Дуго смо држали треће место у Србији. Данас смо далеко испод тога на дневном нивоу. Иако је епидемиолошка ситуација стабилизована апелујем на све суграђане да и даље поштују мере које је прописао републички Кризни штаб, рекао је градоначелник и командант Штаба Никола Дашић. Уколико и даље будемо дисциплиновани, уз вакцинацију, очекујем да ће се живот у Крагујевцу врло брзо вратити у нормалу.

Захваљујем се свима који су поштовали, примењивали и контролисали примену противепидемијских мера и тако допринели сузбијању лоше епидемиолошке слике у Крагујевцу односно укидању ванредне ситуације.

Истовремено, захваљујем се свим здравственим радницима, као и суграђанима који су се вакцинисали и молим све оне који нису да помогну свом граду да што пре стигнемо до колективног имунитета. То је једини начин да наставимо даље, да градимо и развијамо наш град, поручио је Дашић.

Komentari