m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiH„Увођење супервизије медицинских сестара/техничара у ЈЗУ Универзитетски клинички центар Републике Српске“

„Увођење супервизије медицинских сестара/техничара у ЈЗУ Универзитетски клинички центар Републике Српске“

Бања Лука, 25.04.2022. године

НАЈАВА

 

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске у сарадњи са Фондацијом Фами кроз пројекат Јачање сестринства у БиХ (ПроСес) организује сутра, у уторак, 26. априла 2022. године у 10.00 часова у Конференцијској сали Административног центра Владе Републике Српске представљање пилот пројекта „Увођење супервизије медицинских сестара/техничара у ЈЗУ Универзитетски клинички центар Републике Српске“ и отварање едукације у области супервизије у здравственом систему.

Циљ овог пројекта јесте стручна подршка здравственим радницима како би ефикасније и ефектније допринијели струци и свом професионалном развоју и функционисању, као и могућност да сагледају свој рад и отворено разговарају о проблемима и изазовима са којима се свакодневно суочавају. Имајући у виду специфичност посла којим се баве стручњаци у систему здравствене заштите, супервизија би имала изузетан значај за спречавање професионланог сагоријевања, психосоматских обољења узрокованих дуготрајним професионалним стресом, као и повећање мотивације за посао.

Супервизија је професионална интервенција која је неопходна у професионалном развоју оних који непосредно раде са људима и један је од кључних начина осигуравања развоја организација и пружања квалитета услуга у подручју психосоцијалног рада. Сврха супервизије је унапређење квалитета заштите пацијента у складу са основним принципима, вриједностима и стандардима услуга у систему социјалне, породичне и дјечије заштите и заштити најбољег интереса сваког корисника.

 

 

Одсјек за односе с јавношћу

Komentari