m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / November 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoТРИ ДЕЦЕНИЈЕ НЕГОВАЊА КУЛТУРЕ СЕЋАЊА

ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ НЕГОВАЊА КУЛТУРЕ СЕЋАЊА

ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ НЕГОВАЊА КУЛТУРЕ СЕЋАЊА

У склопу манифестације ”Дани европске баштине 2022. у Земуну”, 27. септембра у великој сали Дома ваздухопловства одржана је свечана академија поводом три деценије постојања и рада Клуба матичне културе Земуна.

Раскошном програму и представљању монографије ”Отргнуто од заборава” присуствовао је председник Скупштине градске општине Земун Мирослав Гајић и званице из јавног и културног живота Земуна и Београда.

Програм је конципиран да подсети на осниваче Клуба и Крстовдан 1992. године када је ово удружење грађана основано, као и на сто година од рођења чувара баштине Земуна: Даницу Димитријевић, Миодрага Дабижића, Бранка Пешића и Мирка Тепавца из прича њихових савременика.

Чак 32 аутора написало је 78 прилога о знаменитим Земунцима који су своје дело уткали не само у живот вароши земунске, већ и свога народа и државе.

Споменица ”Отргнуто од заборава” драгоцен је запис и о људима и данима посвећеним великанима из Земуна и обележавањима значајних догађаја, те као таква и сведочанство о умрежености у локалну средину кроз институтције са мисијом неговања и подстицања културе захвалности и памћења.

У уметничком делу програма наступили су пијанисткиња Љиљана Арсеновић, Земунски гудачки квартет и Земунски тамбурашки оркестар, после чега је председник КМКЗ Драгољуб Миша Милошевић уручио захвалнице за дугогодишњу сарадњу и председнику ГО Земун Гаврилу Ковачевићу и његовим сарадницима.

Градска општина Земун

Komentari