m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaNajava događajaСТУДЕНТСКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР КРАГУЈЕВАЦ

СТУДЕНТСКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР КРАГУЈЕВАЦ

СТУДЕНТСКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР КРАГУЈЕВАЦ   www.skckg.com

ПРОГРАМ 31.05 − 06.06.2021.

Понедељак, 31. мај у 2000

Facebook live

Jazz Monday

Овог понедељка моћи ћете да уживате у вокалним џез стандардима у извођењу квартета Иве Пауновић, док остатак квартета чине Аца Пејчић на клавиру, Иван Станковић на контрабасу и Никола Радојичић на бубњу. А као гост, на неколико песама прикључиће се Никола Цветковић на труби.

Уторак, 1. јун у 2100

Летња сцена СКЦ

Филмска пројекција – Сањати Муракамија

Пре више од 20 година, Мете је прочитала роман Норвешка шума, Харукија Муракамија, чија је каријера тада тек била на почетку успона. Тада није ни слутила како ће замишљени свет овог јапанског писца из корена променити њен сопствени. Од тада, Мете Холм је провела хиљаде сати преводећи Муракамијеве „загонетне” приче о којима се међу данским читаоцима нашироко говори. Приче које константно опчињавају и интригирају милионе посвећених читалаца широм света. Док се Мете труди да пронађе савршену реченицу, довољно добру да пренесе оно што Муракамијеви усамљени сањари покушавају да нам кажу, граница између стварности и маште почиње да се магли.

Филм покушава да дочара паралелни свет који је свеприсутан у Муракамијевим романима убацујући у неколико сцена огромну зелену жабу која прати главну јунакињу, откривајући њихову константну борбу против црва, главних непријатеља човечанства.

Жанр: документарни
Трајање: 58 мин.
Производња: Данска

Чекамо вас уз све мере за сузбијање ширења вируса КОВИД 19.

Среда, 2. јун у 2000

Летња сцена СКЦ, Facebook live

Предавање из области психологије – Коцкарска зависност, Андреја Бошковић

Коцкарска зависност једна је од најјачих познатих облика зависности, упоредива са хероинском. О овом комплексном феномену говориће мастер психолог Андреја Бошковић и његов гост Александар Ђорђевић.

Среда, 2. јун у 2100

Радио-телевизија Крагујевац

СКЦ КвАрт − Разговор поводом изложбе Некад су овде биле све саме њиве, Алекса Гајић

Алекса Гајић је стрип цртач, илустратор, филмски аутор… „Алекса Гајић ствара чуда”, пише Урош Петровић за Десну књигу – део једног од Алексиних чуда – књигу названу Лева књига/Десна књига. Политикин Забавник (ево прилике да се помене да су Алекса и Забавник другари већ неколико деценија) бележи речи Дејана Стојиљковића – Алекса Гајић је „човек који може да вам нацрта (или наслика) буквално шта год пожелите”.


Алекса Гајић рођен је у Београду 20. 5. 1974. Дипломирао на ФПУД, у класи проф. Растка Ћирића, колор стрип албумом Technotise. Од 1996. до 2006. стални сарадник Политикиног Забавника (а после тога повремено). Од 2000. ради за издавачку кућу Soleil из Француске, и од тада објавио 6 колор албума (објављених у још 8 земаља). У Србији је осим ових албума објавио и албум Technotise, као и колекцију кратких стрипова У Шрафовима, Skrepbuk  и Пљоснати стрип. Илустровао више књига у сарадњи са разним издавачима. Сарађивао такође са бројним часописима и магазинима као илустратор.

Аутор неколицине економско-пропагандних спотова као и више музичких видео спотова, и низа рекламних памфлета, флајера, новинских огласа и реклама, календара, плаката, storyboard-ова, итд … Учесник више колективних изложби, и аутор четири  самосталне (најзначајнија 2005. у Музеју примењене уметности).

Од 2006. до 2009. радио на свом првом дугометражном анимираном филму Technotise – Edit i ja. Филм је приказан на преко 20 фестивала , и вишеструко је награђиван. У наредне две године поново ради за француског издавача, овај пут Quadrantes Solaire са дводелним албумом Drakko. 2013. још једном се окушава у анимацији, овај пут са краткометражним филмом Успон и пад уметности.
У међувремену ради на концептуалном пројекту Чудесни стрипови, у оквиру ког су настали и У шрафовима, Skrepbuk, Пљоснати стрип, објављени од стране System Comics-a, као и награђени Камени стрип и Премотавање. Од 2015. са истом скупином људи ради свој други дугометражни анимирани филм Technotise – Пророк 1.0.

Четвртак, 3. јун у 2100

YouTube канал СКЦ

СКЦ КвАрт – Најбољи студенти крагујевачког Универзитета за 2021. годину

Нова у серијалу емисија СКЦ квАрт угостила је најбоље студенте Универзитета у Крагујевцу за 2021. годину. Ови млади људи откривају нам колико времена, труда и одрицања је потребно да се стигне до статуса најбољег студента, шта је кључ успеха, како успоставити равнотежу између приватног и студентског живота, која су њихова интересовања ван академског живота, будући планови и још пуно, пуно тога.

Разговарали смо са:

Богданом Живановићем, Правни факултет, Крагујевац

Маријом Туршијан, ФИЛУМ, Одсек за хармонику, Крагујевац

Емилијом Бракус, Хотелијерство и туризам, Врњачка Бања

Тамаром Минић, ФИЛУМ, Српски језик и књижевност, Крагујевац

Данком Ђорђевићем, ПМФ, Математика, Крагујевац

Награде и стипендије најбољим студентима, као и Светосавске награде професорима крагујевачког Универзитета уручене су на традиционалној Светосавској академији одржаној 27. јануара 2021. године у Ректорату Универзитета у Крагујевцу

Komentari