m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoСтанови за 152 припадника Министарства одбране и Војске Србије

Станови за 152 припадника Министарства одбране и Војске Србије

Вест, фото и видео: https://www.mod.gov.rs/cir/18549/stanovi-za-152-pripadnika-ministarstva-odbrane-i-vojske-srbije-18549

Станови за 152 припадника Министарства одбране и Војске Србије

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић доделили су данас у Нишу кључеве од 152 стана за активне и пензионисане припаднике Министарства одбране и Војске Србије.

Председница Владе Ана Брнабић захвалила је припадницима система одбране и њиховим породицама на свему ономе што раде и што воле и чувају нашу земљу.

– Живимо у тешким и изазовним временима. Видите да се данас у Европи и свету не зна више шта доноси данас, шта доноси сутра, и у оваквим околностима видело се да је била права, паметна, визионарска одлука председника Републике Србије Александра Вучића када је још као председник Владе Републике Србије одлучио много више – да улаже у нашу одбрану, у Војску Републике Србије, и генерално у наше службе безбедности – рекла је председница Владе.

Она је најавила да ће крајем јуна бити додељено још 190 станова из државног пројекта станоградње за службе безбедности који је покренуо Александар Вучић 2017. године, као и да се ускоро прелази и у фазу 1Б, што је још додатних 1.188 станова за припаднике служби безбедности.

Министар Стефановић рекао је да је данас заиста велики дан за све у Министарству одбране и Војсци Србије, зато што ће се овде скућити укупно 152 породице припадника Министарства одбране и Војске Србије.

– Они ће добити свој кров над главом, уселити се у своју сигурнију будућност. Највећи број ових станова, у који се усељавају ови сјајни људи и њихове породице, су двоипособни и трособни. Чули смо и од градоначелнице Ниша да ће се овде градити вртићи и једно потпуно урбано, ново нишко насеље – рекао је министар.

Он је пожелео свим припадницима, који су данас добили кључеве, много лепих тренутака у њиховим новим домовима.

– Знам шта значи кад се уселите у свој стан, колико среће има у том моменту, колико се породица радује и колико је свима, заиста, пуно срце. Тешко је описати речима колико ови људи то заслужују. Војнички хлеб је тежак. Овај позив заиста бирају посебни, храбри, племенити људи, скромни. То су људи који питају шта они још могу да ураде за своју земљу, а не шта њихова земља може да уради за њих. И због тога сам посебно задовољан и срећан што је данас њихова Србија могла да им каже хвала, и то не само речима, већ на један озбиљан начин решавајући им ово важно животно питање – рекао је Стефановић.

Он је подсетио да је, захваљујући реформама и иницијативи председника Вучића за пројекат државне станоградње, само у претходној години успешно решено стамбено питање за више од 1.400 припадника Министарства одбране и Војске Србије, кроз различите моделе који су били на располагању.

– Данас су овде заједно, дакле, своји на своме у својим кућама, наши активни припадници, војни пензионери, али и породице наших преминулих колега. То су људи који су се борили и који се боре за ову земљу, који су јој посветили, не само своје каријере, већ и читаве животе – рекао је министар.

Стефановић је истакао да је важно да им покажемо да то ценимо.

– Хоћу да се захвалим и председници Владе на свим активностима које су предузете у последњих неколико година са Градом Нишом, а које су омогућиле да овај пројекат буде завршен и да у наредном периоду овде, осим зграда, добијемо и озбиљне саобраћајнице и инфраструктурне објекте који ће учинити живот овде још лепшим – рекао је министар Стефановић.

Он је поручио да данас са поносом можемо рећи да су наши војници боље опремљени и да имају бољи животни стандард.

– Борићемо се, наравно, да то појачамо и побољшамо и у наредном периоду. Пут изградње јаке војске није нимало лак, али ми је драго да грађани Србије данас виде да је она најчвршћи темељ заштите наше земље и ми ту борбу за њено јачање настављамо – рекао је министар Стефановић.

Церемонији су поред премијерке Брнабић и министра Стефановића присуствовали и градоначелница Ниша Драгана Сотировски, председник Скупштине Града Ниша Бобан Џунић, помоћник министра за људске ресурсе Катарина Томашевић, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, начелник Кабинета министра одбране пуковник Стеван Котарлић, начелник Управе за инфраструктуру пуковник Слободан Старчевић, као и чланови породица активних и пензионисаних припадника Министарства одбране и Војске Србије који су данас добили нове станове.

 

Управа за односе са јавношћу/Public Relations Department
Министарства одбране/Ministry of Defence
Републике Србије/Republic of Serbia

Komentari