m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / September 26.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHСпровођење осумњичених лица за убиство полицијског службеника у РЈТ

Спровођење осумњичених лица за убиство полицијског службеника у РЈТ

Датум: 28.03.2022. године

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Спровођење осумњичених лица за убиство полицијског службеника у РЈТ

 

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске вечерас ће уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу „Тешко убиство“ које је извршено на штету полицијског службеника Раденка Башића, спровести два лица – А.М. и И.Р. у Републичко јавно тужилаштво Републике Српске, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала.

Лица А.М. и И.Р. су лишена слободе дана 26. на 27. март, у оквиру истраге започете 21. марта ове године, с циљем откривања, расвјетљавања и доказивања организатора, саучесника и непосредног извршиоца наведеног кривичног дјела.

Активности су реализоване на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Бањалука у сарадњи са Управом криминалистичке полиције, Управом за борбу против тероризма и екстремизма, Специјалном-антитерористичком јединицом, Жандармеријом и ПУ Бањалука.

Извјештајем је обухваћено и лице Д.Р. који је идентификован као организатор и наручилац кривичног дјела „Тешко убиство“, а којег су полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет лишили слободе 23.03.2022. годоине у Приједору. Овом лицу је на приједлог Тужилаштва БиХ, од стране Суда БиХ одређен притвор 24.03.2022. године.

У току је и даље опсежна истрага у сарадњи са надлежним тужилаштвима.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске се захваљује на сарадњи и помоћи ФБИ-у, Еурополу, полицијама Републике Србије, Републике Црне Горе, Савезне Републике Њемачке, Државној агенцији за истраге и заштиту, Федералној управи полиције и МУП-у Кантона Сарајево.

                                                                                                 НАЧЕЛНИК

 

                                                                                            Мирна Миљановић

Komentari