m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaKulturaСКЦ ПРОГРАМ 26.04 − 1. 5. 2022.

СКЦ ПРОГРАМ 26.04 − 1. 5. 2022.

ПРОГРАМ 26.04 − 1. 5. 2022.

 

Недеља, 24. април у 1800

YouTube канал СКЦ

Концерт Академског фолклорног ансамбла Светозар Марковић – Традиција у покрету 45

 

Поводом Ускршњег празника, СКЦ Крагујевац емитује снимак концерта фолклора Академског фолклорног ансамбла Светозар Марковић – Традиција у покрету 45, недавно одржаног у Књажевско-српском театру. Концерт ће премијерно бити емитован на YouTube канал СКЦ-а, са почетком у 18:00.

Ансамбл је овим концертом обележио и прославио јубилеј – 45 година постојања и рада на очувању и представљању нашег играчког и музичког традиционалног наслеђа. Разноврсност и јединственост наших игара и песама на сцену су донели Први извођачки, Дечији и ансамбл ветерана, Певачка група Студенац и Народни оркестар Светозар Марковић.

 

 

Среда, 27. април у 2100

Радио телевизија Крагујевац

СКЦ квАрт – IPA i Tvining projekti EU u Srbiji

 

Шта су ИПА фондови и који је њихов значај за Србију на њеном путу ка ЕУ ?

 

Који су приоритети финансијске помоћи ЕУ усмерене ка Србији и како се они одређују ?

Какво је искуство земаља Западног Балкана у коришћењу средстава из ових фондова усмерених ка постизању европских стандарда ?

Само су нека од питања и тема које ћемо отворити на трибини под називом  ИПА и Твининг пројекти ЕУ у Србији.

 

Разговарали смо са др Александром Јовановић, која ради на позицији виши саветник у Одељењу за европске интеграције у Скупштини Србије.

 

 

 

Четвртак, 28. април у 2000

Контакт галерија СКЦ

Концерт – Порто Морто

 

Цена улазнице у претпродаји 300 дин., на дан концерта 500 дин.

 

Порто Морто је све јаче име на регионалној музичкој сцени, а иза имена крије се седмерац чији је жанровски правац тешко дефинисати, а када би то покушали могли би рећи да се темељи на мешавини прогресивног попа, арт роцка и индие електронике.

 

Порто Морто једно је од највећих изненађења у последње време што се домаће музичке сцене тиче. Фантастично прихваћен албум „Портофон“ (2019.), с којег на прву осваја сарадња с Дарком Рундеком на синглу „Ходај“, донео им је три номинације за Порин. Препознатљивост граде и по наглашеном визуалном изразу који је у детаље разрађен у видеоспотовима и на сцени. Новим албумом “ПОРТОПОП” дефинисали су нови звук, нови сценски идентитет, али и нову еру своје каријере.

 

ПОРТОПОП је најављен свежим сингловима ЧЕКАМ ИХ, ВРИЈЕМЕ ЗА ЧИЛАЊЕ и ФАТАМОРГАНА који су попраћени одличним спотовима снимљеним у сопственој продукцији. Албум је проглашен једним од најбољих регионалних албума у 2021. од стране више портала и критичара, а поводом промоције у марту напунили су загребачку Творницу Културе и направили концерт за памћење. У истом месецу освојили су Порина за најбољи алтернативни албум 2021. године.

 

 

Четвртак, 28. април у 2100

YouTube канал СКЦ

СКЦ квАрт – Традиција у покрету 45

 

Академски фолклорни ансамбл Светозар Марковић ове године обележава 45 година постојања и овај јубилеј прославио је концертно.

Негујући традиционалну игру и песму као драгоцено средство повезивања и универзални језик комуникације, ансамбл је представљао „традицију у покрету” на сценама Србијe и широм света. Снага игре и традиције везала је 45 година континуитета, небројено много насмејаних лица и нераскидивих веза и пријатељстава.

45 година касније „традицију у покрету” сада носе неки нови млади људи, нова енергија и ентузијазам. На сцену доносе традиционалне игре у широком спектру разноврсности облика, стила, боја, украса, мелодија и песме.

Нова у серијалу емисија СКЦ квАрт представља краћи осврт на јубилеј и сам јубиларни концерт.

 

Komentari