m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaEkonomijaСиниша Мали: Посао у Министарству финансија за још 16 најбољих студената Економског факултета

Синиша Мали: Посао у Министарству финансија за још 16 најбољих студената Економског факултета

Београд,  06. јануар 2022. године

Синиша Мали: Посао у Министарству финансија за још 16 најбољих студената Економског факултета

 

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали изјавио је данас да је Економски факултет у сарадњи са Министарством финансија расписао конкурс за 16 радних места, намењених најбољим студентима те образовне институције.

„Министарство финансија поново даје шансу најбољима да се пријаве, како би показали своје знање и добили сјајну прилику да га усавршавају. Ми смо два пута расписивали конкурс, када се у Министарству финансија запослило прво шест, а потом и седам најбољих студената Економског факултета. Овога пута су отворена радна места у Сектору буџета, Сектору за макроекономске и фискалне анализе и пројекције, Сектору за праћење фискалних ризика и Сектору за финансијски систем, као и у Управи за трезор и Управи за јавни дуг. Онима који се добро покажу, дајемо шансу да добију уговоре и на неодређено време. Нама су потребни најбољи и зато их и позивам да се пријаве“, напоменуо је Мали, и додао да на ову шансу млади треба да гледају као на одличну прилику за лични и професионални развој.

Он је објаснио да ће кадрове најпре селектовати Економски факултет, и напоменуо да право пријаве имају студенти завршних година, као и они који су завршили факултет, а још нису стекли радно искуство.

„Ово је сјајна прилика да се стекне озбиљно радно искуство, јер се упознаје државни апарат, односно сви микро делови огромног финансијског система који је крвоток наше државе. Чак иако се определе да каријеру касније граде у приватном сектору, ово искуство за њих биће драгоцено“, навео је Мали.

Министар финансија је истакао да је ово још један од начина да држава покаже да брине о младима.

„Ми чинимо све да подржимо младе, да им дамо шансу да се докажу и покажу своју посвећеност, да схвате да је Србија земља која им даје прилику да у њој остваре своју будућност и заснују породице. Прво радно искуство је веома значајно, зато смо покренули и програм „Моја прва плата“, у који су укључени друштвено одговорни послодавци који су спремни да дају шансу младима да стекну прва радна искуства, оспособљавајући их за самосталан рад на конкретним пословима“, рекао је министар финансија.

Министар је навео и да ће сви млади од 16 до 29 година почетком јуна добити помоћ државе у износу од 100 евра, и подсетио да су они и почетком фебруара добили исти износ новчане подршке.

Сви заинтересовани, који испуњавају услове за посао у Министарству финансија могу да конкуришу слањем биографије на мејл адресу: nikola.stevanovic@ekof.bg.ac.rs  уз назнаку за коју позицију аплицирају. Рок за слање пријава је 10. мај 2022. године. Више информација налази се на сајту Економског факултета: http://www.ekof.bg.ac.rs/aktuelni-konkursi-za-posao-ministarstva-finansija-3/

 

Foto:KBF

Komentari