m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaPolitikaСве више оних који подржавају Породичну шетњу

Све више оних који подржавају Породичну шетњу

Све више оних који подржавају Породичну шетњу

Породичну шетњу, која ће се одржати сутра, у суботу 15. маја од 15 часова испред ДОма Народне скупштине у Београду, подржале су још две организације – Топлички центар за демократију и људска права и Коалиција за одживо рударство. Њихови председници Драган Добрашиновић и Звездан Калмар (https://www.youtube.com/watch?v=WLnfADMCDh0) упутули су речи подршке, а скуп је подржао и Дамњан Кнежевић (https://www.youtube.com/watch?v=L7hMaF-Fa30).

Они су истакли следеће:

Драган Добрашиновић: Док је људи, биће и битака, а победа никоме није дата док се за њу не избори. Она, за нас најважније, води се на нашој земљи и на нашем небу. То је борба за здраву и снажну породицу у којој се, са очева и мајки на ћерке и синове преноси не само језик, него и спознаја о идентитету, традицији, вери, националној култури и Косову и Метохији. То је наша дуга и једина линија одбране, а ако попустимо само на једном месту, изгубићемо све. Зато она мора остати непробојна, а ми чврсти, без обзира на искушења. Наша борба је једини начин да опстанемо, али и да не потонемо у стид за који, за разлику од старих и нових бољшевика, и срећом, још увек знамо. Због тога, због Србије, због свих наших људи, због свих наших породица, у суботу у 15 часова пред Нарoдну скупштину, у мирну и достојанствену породичну шетњу!

Звездан Калмар: Главна тема Породичне шетње јесу породичне вредности и ја морам да се сложим са овим скупом. Ништа друго нам не преостаје него да се за породицу боримо хришћанском љубављу и хришћанском вером, да живимо хришћански и да својим примером то покажемо. Један од начина јесте и да будемо присутни на Породичној шетњи 15. маја, где ће се окупити породице да још једном посведоче да нас је Бог створио као мушко и женско и да је такав брак једини природан.

Дамњан Кнежевић: Желим да вас позовем на породични сабор који ће се одржати у Београду, у суботу 15. маја од 15 часова испред Народне скупштине. Сада су, више него икада угрожене наша вера, наша породица и наша деца. По питању деце, породичних вредности, очувања Косова и Метохије у саставу Србије као народ не смемо да се делимо. Ми немамо ништа против ЛГБТ особа која морају имати једнака права као и други грађани, између осталог да пренесу имовину једних на друге, али не желимо наметање истополних бракова, а затим и усвајање деце од тих истих бракова. То је пропаганда која се шири на медијима, али и у нашим образовним установама, чему се мора стати на пут.

 

Инфослужба Двери

Komentari