m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoСастанак министра Стефановића са руководством фабрика одбрамбене индустрије

Састанак министра Стефановића са руководством фабрика одбрамбене индустрије

Састанак министра Стефановића са руководством фабрика одбрамбене индустрије

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић данас се састао са руководством фабрика одбрамбене индустрије „Први партизан“ из Ужица, „Милан Благојевић-наменска“ из Лучана, ХК „Крушик“ из Ваљева и компанија „Слобода“ из Чачка.

Министар Стефановић разговарао је са руководством фабрика о унапређењу њиховог пословања, као и развојним пројектима на којима раде заједно са Војском Србије и нашим војним институтима.

Како је најављено на састанку, током ове недеље на војном полигону „Пасуљанске ливаде“ биће тестирано неко од нових средстава наоружања и војне опреме произведено на бази памети домаћих стручњака.

Министар одбране је подсетио да је у суботу на Пасуљанским ливадама изведена здружена тактичка вежба „Ватрени штит 2022“ у ноћним условима која је показала да Србија има Војску и врхунски увежбану и врхунски опремљену.

„Наши момци и девојке дејствовали су са више од 100 средстава борбене технике, међу којима су бројна производ домаће памети и домаћих фабрика. Настављамо и са опремањем и са развојем сопствених средстава, као и инвестирањем у људе, како би јачали Војску као снажан одвраћајући фактор, који гарантује да ће наш народ наставити да живи у миру и стабилности“, рекао је Стефановић.

 

Управа за односе са јавношћу/Public Relations Department
Министарства одбране/Ministry of Defence
Републике Србије/Republic of Serbia

Komentari