m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoСАОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са кандидатима који ће похађати програм Барвалипе у Националној академији за јавну управу и са представницима покрета Опре Рома Србија.

 

Програм Барвалипе, који ће данас бити отворен у Националној академији за јавну управу, похађа прва група од 22 кандидата припадника ромске популације из целе земље који имају стечено високо образовање и који нису запослени у јавној управи, a како би унапредили професионалне компетенције за рад у органима управе.

 

„Заједнички циљ јесте да овај програм буде транзиција ка запошљавању припадника ромске популације у јавној управи“, рекла је председница Владе Србије Ана Брнабић и нагласила да „то представља још један важан корак ка еманципацији и интеграцији Рома и грађењу инклузивног друштва“.

 

Обуку за припаднике ромске популацијe заједно са Националном академијом за јавну управу развили су Грађански покрет Опре Рома Србија и Канцеларија за ромске иницијативе Фондације за отворено друштво. Циљ програма је запошљавање Рома и веће учешће Рома у политичком и јавном животу. Програм је осмишљен у оквиру четири модула који обухватају основе рада у органима управе, дигиталне, комуникацијске и менаџерске вештине, и трајаће до 21. августа.

 

Премијерка Брнабић рекла је у разговору да је Национална академија за јавну управу јако важна за професионално усавршавање свих запослених у јавној управи, и посебно је истакла обуке које се односе на младе и припаднике ромске популације, као и обуке које су намењене запосленима у јединицама локалне самоуправе.

 

 

Београд, 12. мај 2021. године

Komentari