m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaEkonomijaСАОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић саопштила је данас на седници Савета за координацију активности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП), којој је председавала, да су резултати најважнијих економских показатеља у свим привредним областима у првом кварталу 2021. године одлични и бољи од очекиваних.

До добрих резултата довело је неколико чинилаца, речено је на седници, међу којима су промена у структури извоза, јер се у иностранство пласира све више високотехнолошких производа, раст инвестиција, посебно када је реч о градњи зграда и објеката, као и раст цена на иностраном тржишту за српске производе из области пољопривреде, посебно ратарства. Изазови који могу да се појаве тичу се месне прерађивачке индустрије с обзиром на чињницу да је дошло до поремећаја на европском и светском тржишту због пандемије корона вируса.

У привреди су трендови и даље стабилни, сектор услуга је такође наставнио са опоравком.

Када је реч о туризму, ту се тек очекују бољи резултати на шта упућује и чињеница да је за нешто више од сат времена подељено 20.000 ваучера, поред претходних 100.000 подељених у јануару, и да интересовање грађана за њих не јењава.

 

Београд,

  1. 1 маја 2021. године

Komentari