m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 28.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaPolitikaСАОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ

Председница Владе Републике Србија Ана Брнабић састала се данас са америчким сенаторима Одбора за спољне послове Крисом Марфијем и Џин Шахин и сенатором Одбора за оружане снаге Томом Тилисом.

Састанку је присуствовао и амбасадор Сједињених Америчких Држава у Републици Србији Кристофер Хил.

Премијерка Брнабић истакла је да је Влада Србије посвећена јачању партнерства са Сједињеним Америчким Државама. Како је рекла, присуство компанија из САД у нашој земљи од изузетног је значаја, нарочито у области ИТ индустрије и високох технологија, истичући да су то инвестиције које мењају Србију и дају нам шансу да будемо у корак са светом.

Брнабић је захвалила сенаторима на јасној подршци Сједињених Америчких Држава европском путу Србије, који је, према њеним речима, један од спољнополитичких приротета, као и на ангажману у дијалогу Београда и Приштине. Председница владе поновила је да је Београд посвећен дијалогу и у потпуности спреман за наставак разговора са Приштином.

Говорећи о ситуацији у региону, Брнабић је истакла да су очување мира и стабилности кључни за даљи регионални напредак, али исто тако и за напредак Србије.

Сенатор Марфи рекао је да је циљ посете Западном Балкану како би увидели који су све начини за оснаживање регионалне сарадње, док је сенаторка Шахин изразила задовољство чињеницом да фирме из САД учествују у изградњи капиталних инфраструктурних пројеката у Републици Србији.

 

 

Београд,

  1. април 2022. године

Komentari