m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / February 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaEkonomijaСАОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ

Министарка трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић и министар туризма Државе Израел, Јоел Развозов, састали су се данас у Влади Републике Србије, и том приликом потписали су Споразум о сарадњи у области туризма између две земље.

„Управо закључени Споразум између Израела и наше државе допринеће успостављању институционалног оквира за олакшавање и јачање сарадње између појединачних партнера у туризму, а све у циљу побољшања укупних билатералних економских односа и унапређења имиџа и утицаја Републике Србије у свету“, истакла је министарка Матић и додала да је ово први споразум оваквог типа потписан између две државе.

Министарка је такође нагласила да је потписивањем овог Споразума учињен корак напред у вези унапређења досадашње сарадње, као и враћања Израела на више место на лествици емитивних тржишта као што је то био случај ранијих година.

„Србија је прави пријатељ Израела већ дуго година и данас смо веома срећни што смо потписивањем овог Споразума наше пријатељство подигли на вишу лествицу”, рекао је министар Јоел Развозов.

Он је најавио да израелска авио компанија планира обнављање директних летова за Србију из Тел Авива и да верује да се туризам заснива на директним везама између људи, чему ће допринети учвршћена сарадња и пријатељство Србије и Израела.

Споразум предвиђа сарадњу у размени знања, иновација и дигитализације, обуци професионалаца и размени информација о инвестицијама, затим у размени знања у области туризма посебних интересовања, одрживог туризма, културног и верског туризма, гастрономског и винског туризма, бањског туризма, сарадњу у UNWTO и другим међународним туристичким организацијама.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Београд,

  1. март 2022. године

Photo: Marina Jančević

Komentari