m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaEkonomijaСАОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са новоименованим амбасадором Републике Турске у Србији Хамијем Аксојом о билатералним политичким односима, привредној сарадњи и резултатима актуелних пројеката које Србија остварује са овом државом.

Председница владе истакла је да је изузетно задовољна чињеницом да постоји све израженији интерес турских инвеститора за наше тржиште, нарочито у неразвијеним деловима Србије. Велики значај, како је објаснила, представља и учешће турских компанија у инфраструктурним пројектима, међу којима се издваја изградња аутопута Сарајево – Београд – Сарајево.

Амбасадор Турске навео је да у овом тренутку у Србији послује око хиљаду турских компанија и да ће се тај број повећавати, захваљујући добрим тржишним условима и финансијској стабилности коју је Србија постигла.

Осим пројеката у области саобраћајне инфраструктуре, амбасадор Хами је истакао и значај обнове културно-историјских споменика у Србији, која се одвија кроз помоћ Агенције за сарадњу и координацију (ТИКА).

Наводећи да је пре актуелне пандемије туризам био значајна област сарадње, турски амбасадор је истакао да постоји велика изаинтересованост за даље унапређење сарадње у овој области.

Премијерка Брнабић захвалила је турској држави на помоћи и донацијама медицинске опреме и заштитних средстава током пандемије, као и на сарадњи при међусовној евакуацији грађана. Амбасадору Турске пожелела је много успеха у будућим дипломатским активностима.

 

Београд,

  1. мај 2021. године

Komentari