m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / February 21.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoСАОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ

 

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас општине Темерин и Жабаљ у оквиру својих редовних активности – обилазака локалних самоуправа широм Србије.

Средња школа “Лукијан Мушицки” у Темерину и Основна школа “Милош Црњански” у Жабљу добиле су нове комплете спортске опреме и реквизита у склопу вишегодишње акције опремања фискултурних сала коју спороводи Министарство омладине и спорта.

Спортску опрему добили су и спортисти ФК “Слога” из Темерина и ФК “ЖСК” из Жабља.

Током посете Жабљу министар је обишао и новоотворену Канцеларију за младе, место у којем млади из овог краја имају прилику да квалитетно проводе слободно време и да учествују у многобројим радионицама и едукацијама.

”Данас смо се у општинама Темерин и Жабаљ дружили са спортистима и ученицима и лично се уверили како функционишу локални клубови и како живе млади људи у овим срединама. Желимо да младим људима широм Србије омогућимо да у својим местима могу квалитетно да проводе слободно време и усавршавају се, да спроводе своје идеје и планове како би остали у свом месту. Исто тако, наш циљ је да омогућимо свакоме ко се бави спортом у Србији да има што боље услове, како ђацима у оквиру наставних и ваннаставних спортских активности, тако и спортистима свих локалних клубова. Стална подршка спортистима и младима је предуслов за њихов квалитетнији живот и рад, а самим тим и за сигурнију будућност и остварење снова, овде, у нашој Србији”, изјавио је министар Удовичић.

 

Београд,

  1. март 2022. године

Komentari