m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoСАОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ

 САОПШТЕЊЕ

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић и министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић поручиле су данас на отварању Хајд парка у Београду – игралишта за децу са инвалидитетом да је то још један корак у изградњи Србије без баријера, истакавши да је игралиште првенствено намењено деци и особама са инавлидететом,  као и свој деци.

Кисић је навела да деца са инвалидитетом треба да имају једнаке могућности, као и сва остала деца и ресорна министарства чине све да она имају најбољи могући квалитет живота.

Она је додала да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Сектор за заштиту особа са инвалидитетом сваког дана чине велике напоре да се руши једна по једна препрека и да Србија буде земља без баријера.

Ово инклузивно игралиште које је намењено пре свега деци са инвалидитетом, је још један додатни корак да стварамо Савски венац без баријера као пример одличне праксе, рекла је Кисић, будући да ће деца са инвалидитетом у новом парку, у природном окружењу, моћи да имају различите физичке активности и да се друже са вршњацима.

Министарка је навела да се активностима овде неће стати, јер је циљ да у парковима широм земље постоје инклузивна игралишта, где би особе са инвалидитетом могле да проводе своје слободно време.

Вујовић је истакла да је заједничким снагама државе и локалне самоуправе омогућено да све категорије становништва уживају у бисеру природе у центру Београда, као и да је циљ да се паркови широм Србије пошумљавају и да буду што приступачнији свим грађанима.

Изградњу дечјег инклузивног игралишта у Хајд парку иницирало је и реализовало Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, које је издвојило 3,75 милиона динара, у сарадњи са Општином Савски венац, чији је председник Милош Видовић истакао да је циљ те општине побољшање услова живота особа са инвалидитетом и инклузија у све сфере живота.

Кисић, Вујовић, Видовић и помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Биљана Барошевић посадили су дрвеће у Хајд парку, чиме је он додатно оплемењен.

 

Београд,

  1. март 2022. године

Autor fotografija je Djordje Krstic

Komentari