m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoСАОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ

Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа донео је одлуку да ће се у свим основним и средњим школама и од понедељка 21. марта 2022. године примењивати први модел наставе, односно, ученици ће наставу похађати непосредно.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ од 10. до 15. марта 2022. године број оболеле деце школског узраста од шест до 18 година је био 1.403 (0.18%) оболелих.

У основним и средњим школама на територији Републике Србије, било je три (0.007%) одељењa (16 и мање ученика), којa су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих пет календарских дана.

Укупно је 114 (0.28%) одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих пет календарских дана и пет (0.01%) групa у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих пет календарских дана.

 

Београд,

  1. 18. март 2022. године

 

Komentari