m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaDruštvoСАОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић изјавила је данас да је ресорно министарство издвојило средства за пројекте заштите земљишта у 43 града и општине у Србији током прошле године, а један од тих пројеката реализован је и у Београду, где је санирано клизиште и на том месту проширено шеталиште на Ади Циганлији.

Вујовић је истакла да јој изузетно задовољство представља што може да обиђе завршен пројекат на Ада Циганлији и додала да су Општина Чукарица и ЈП „Ада Циганлија“ сугерисали и Граду Београду и ресорном министарству да постоји проблем клизишта, које може негативно да утиче на биосферу Савског језера.

Према њеним речима, кандидовали су квалитетан пројекат на  конкурсу Министарства заштите животне средине и добили значајна средства да се проблем реши.

Ово је још један пример одличне сарадње Министарства и локалне самоуправе, оценила је министарка и додала да данас можемо да се уверимо да је клизиште санирано, а шеталиште урађено по свим еколошким стандардима.

„За нас је то од изузетног значаја, јер је Ада Циганлија омиљено место Београђана и грађана Чукарице, и зато је посебно важно што је пројекат завршен пре рока, и што ће у првим сунчаним данима грађани моћи да уживају у овој пешачкој стази“, рекла је Вујовић, која је шеталиште обишла са председником Скупштине Града Београда Николом Никодијевићем, председником Општине Чукарица Срђаном Коларићем и директором ЈП „Ада Циганлија“ Робертом Ђукићем.

Она је нагласила да је циљ Министарства заштите животне средине да се путем конкурса подржи реализација еколошких пројеката у већини општина и градова у Србији, с обзиром на то да се на тај начин унапређује квалитет и подиже свест о значају животне средине.

„Министарство и ове године наставља са конкурсима за заштиту земљишта, који су важни јер се на тај начин решава проблем ерозивног, девастираног земљишта, клизишта, одрона. И овом приликом позивам локалне самоуправе да прате наше конкурсе и искористе подршку државе. Желим да похвалим Град Београд зато што размишљају еколошки и приликом реализације осталих пројеката на Ада Циганлији. Надам се да ћемо имати одличну сарадњу и у наредном периоду, јер пројекти какав је данашњи, много значе за ову оазу природе коју Беграђани радо посећују“, закључила је Вујовић.

 

Београд,

  1. март 2022. године

Komentari