m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeSrbijaEkonomijaСАОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са новим шефом регионалног представништва Европске инвестиционе банке за Западни Балкан Алесандром Брагонцијем о наставку сарадње и подршци те институције приоритетним пројектима владе.

Премијерка је указала да су пројекти у областима образовања, научних истраживања и развоја од изузетног значаја за Владу Србије, а међу њима је високо на лествици Пројекат „Повезане школе“, који се односи на дигитализацију школа у Србији. Такође је истакла значај улагања у истраживање и иновације, са посебним значајем научно-технолошких паркова.

Председница владе је додала да су међу владиним приоритетима, који су део споразума са ЕИБ, и изградња гасне интерконекције Ниш-Димитровград-Бугарска граница, завршетак изградње клиничких центара у земљи, као и изградња железнице Београд-Ниш-граница са Северном Македонијом.

Саговорник српске премијерке рекао је да његов тим ради у пуном капацитету на реализацији пројеката који су започети, као и да желе да буду део Зелене агенде с обзиром на то да имају пун увид у значај очувања животне средине.  Брагонције је закључио да се нада наставку добре сарадње и да је њему и тиму који води важно да буду део значајних пројеката Владе Србије.

 

Београд,

  1. мај 2021. године

Komentari