m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / February 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHСАОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Бања Лука, 14.05.2021. године

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић са сарадницима разговарао је данас у свом кабинету са министром цивилних послова у Савјету министара БиХ Анкицом Гудељевић.

 

Током састанка којем је присуствовао и директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић, разговарано је о сарадњи коју министарства остварују у периоду борбе против пандемије вируса корона, у складу са својим надлежностима, као и изазовима са којима се суочавају, посебно по питању важности вакцинације становништва против COVID-19.

 

Министар Шеранић је изнио информације о дасадашњем току процеса вакцинације становништва у Републици Српској, доступности неколико врста вакцина, као и начинима на које се становништво пријављује за имунизацију. Разговарано је и о очекивањима за даље испоруке вакцина из механизма COVAX, као и EU4Health програма, које координише Министарство цивилних послова.

 

Министарка Гудељевић истакла је да се, са испоруком већих количина вакцина које се прате ових дана, виде резултати досадашњег рада свих оних који су, у складу са својим улогама, снажно ангажовани на њиховом обезбјеђивању.

 

Саговорници су констатовали да су неки од изазова које су пред носиоцима свих нивоа власти у наредном периоду обезбјеђивање адекватних и признатих ковид потврда за потребе становништва, у циљу несметаног кретања, као и промоција вакцинације као најбоље мјере за стављање пандемије вируса корона под контролу, а у складу са доступношћу вакцина.

Komentari