m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Wednesday / September 27.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHСАОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Датум: 07.04.2022. године

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са Миланом Новитовићем, в.д. директором Републичке управе цивилне заштите, разговарао је данас у Бањој Луци са Луком Чаушићем, начелником Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије и Миодрагом Бешoвићем, директором Директората за заштиту и спасавање МУП-а Црне Горе.

Током састанка, предсједник Владе Радован Вишковић нагласио је да је Република Српска отворена за даље унапређење сарадње између служби за ванредна дјеловања са земљама у региону, а поготово кад је ријеч о јачању међусуобне координације и сарадње у ванредним ситуацијама.

Предсједник Владе указао је да надлежне службе за дјеловање у ванредним ситуацијама имају изузетно важну улогу у спасавању људских живота и материјалних добара, те да је и у наредном периоду потребно што више продубљивати и конкретизовати регионалну сарадњу у овој области.

Предсједник Владе истакао је да ће Влада Републике Српске и у наредном периоду снажно подржавати сарадњу Републичке управе за цивилну заштиту са службама за заштиту и спасавање у земљама региона, свјесна да интензивне везе између надлежних служби могу бити од кључне важности у случају елементарних непогода и других облика дјеловања у ванредним ситуацијама.

Сектор за информисање-Биро за односе са јавношћу

Komentari