m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 2.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHСАОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Датум: 06.04.2022. године

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Министарство привреде и предузетништва је закључно са 06.04.2022. године одобрило средства у износу од око 1.8 милиона КМ за 174 привредна субјектa који су исплатили увећану плату за 4.406 радника.

Привредни субјекти који су повећали плате радницима у петом обрачунском периоду (јул-децембар 2021. године) имали су могућност да до 1. марта 2022. године поднесу захтјев путем апликације „е-подстицај“, која се налази на сајту Министарства привреде и предузетништва.

Захтјеве за подстицај за повећање плате радника, за пети обрачунски период, путем апликације је поднијело укупно 576 привредних субјеката који су повећали плате за 23.597 радника. Исплата наведених средстава је у току, те ће у наредном периоду бити обрађени и преостали захтјеви за подстицај за повећање плата.

Kада је ријеч о дјелатностима привредних субјеката, овом подстицајном мјером су обухваћени сви привредни субјекти који послују у области производне, трговинске и услужне дјелатности, а највише интересовања су изказали привредни субјекати из прерађивачког сектора.

Подсјетимо, за прва четири обрачунска периода, од јула 2019. године до јуна  2021. године донесена су рјешења за 2034 захтјева привредних субјеката којима су одобрена и исплаћена средства у укупном износу од око 22 милиона КМ. Подстицајна средства су исплаћена привредним субјектима у којима је повећана  плата једном или више пута за око 32 хиљаде радника, а исти послују у 45 општина и градова Републике Српске.

 

            МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ И ПРЕДУЗЕТНИШТВА

Komentari