m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Saturday / December 9.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHСАОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Бања Лука, 22.03.2022. године

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић са сарадницима присуствовао је данас на Медицинском факултету Универзитета у Бањој Луци представљању завршених идејних и главних пројеката за саобраћајнице и припадајућу инфраструктуру, те тендерске документације за набавку роба, радова и услуга, а чиме је комплетирана пројектно-техничка документација за Пројекат изградње и опремања Медицинског кампуса у Бањој Луци.

Подсјећамо, предвиђени Медицински кампус на Паприковцу састојаће се од комплекса савремених објеката у којима ће бити смјештени Медицински факултет, Центар за образовање и истраживање, Факултет здравствене његе и Средња медицинска школа у Бањој Луци.

У склопу Пројекта реализоване су активности на припреми пројекта, односно процеса пројектовања и изради докумената кроз Инструменте претприступне помоћи (енгл. Instrument for Pre-Accession Assistance – IPA) – Помоћ за инфраструктурне пројекте Оквира за техничку асистенцију (енгл. IPF TA) Инвестиционог оквира за западни Балкан (WBIF-а).

Најновије резултате у оквиру Пројекта „Изградња и опремање Медицинског кампуса“ свим актерима ангажованим на реализацији овог великог пројекта представили су чланови консултантског конзорцијума COWI-IPF (IPF8), који је био задужен за реализацију Фазе 4 техничке помоћи WBIF-a за Пројекат, у периоду од децембра 2020. године до марта 2022. године. Поред израде идејних и главних пројекта за јавну саобраћајницу са припадајућом инфраструктуром и интерну саобраћајницу са инфраструктуром комуналних мрежа и помоћних објеката за снабдијевање Медицинског кампуса у склопу локалитета УКЦ Републике Српске према Измјени регулационог плана Паприковац-Петрићевац – зона „Д“, ова фаза обухватила је и израду тендерске документације за набавку радова, роба и услуга за цијели Пројекат, ажурирање дијелова раније израђене Студије изводљивости, те израду процјене утицаја на животну средину.

Министар Шеранић нагласио је да је Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске промотер, односно носилац овог пројекта, те да му је изузетно задовољство да као ресорни министар присуствује завршетку овог великог и важног дијела посла, како би Бања Лука у наредном периоду добила Медицински кампус изграђен и опремљен у складу са савременим захтјевима и стандардима.

Министар је захвалио свима који су у претходном периоду учествовали у изради Студије изводљивости, идејног пројекта за изградњу и опремање Медицинског кампуса, изради изведбених пројеката за објекте Медицинског кампуса и слично, те изразио увјерење да ће овај пројекат заједнички бити и завршен.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске реализује Пројекат „Изградња и опремање Медицинског кампуса“ у сарадњи са Европском инвестиционом банком, Министарством финансија, Министарством просвјете и културе, Министарством за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, Медицинским факултетом Универзитета у Бањој Луци, Универтитетским клиничким центром Републике Српске, Градом Бања Лука и Средњом медицинском школом.

 

Одсјек за односе с јавношћу

Komentari