m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Tuesday / September 26.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHСАОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Датум: 17.5. 2021. године

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

         

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић разговарала је данас са министром просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Бранком Ружићем и министром културе и информисања Републике Србије Мајом Гојковић, након заједничке сједнице двије владе у Источном Сарајеву,  о заједничким пројектима у области образовања и културе.

Још је једном потврђен јединствен приступ изучавању предмета од националног значаја и изради уџбеника за наставне предмете: српски језик и књижевност, историја, географија, познавање природе и друштва, музичка и ликовна култура.

Договорена је и будућа сарадња Републичког педагошког завода и Завода за унапређивање васпитања и образовања и Завода за вредновање квалитета васпитања и образовања Републике Србије у циљу дефинисања заједничке језгре наставног програма за наведене наставне предмете од националног значаја. У складу с  тим биће израђени заједнички уџбеници у којима ће бити заступљени сви ови садржаји.

У области културе, разговарано је о врло важним темама које су усаглашене на данашњој сједници Владе, а које се односе на заједничку реализацију пројекта изградње Меморијалног центра у Спомен подручју Доња Градина, те о интензивирању сарадње ресорних министарстава и институција око реализације завршне фазе пројекта „Башта сљезове боје Бранко Ћопић“ Хашани са циљем оснивања нове јавне установе. Такође, разговарано је о успостављању сарадње Филмског центра Србије и Центра за развој и унапређење кинематографије Републике Српске.

Komentari