m
Skorašnji članci
POVEŽI SE:
Friday / September 29.

Srbija    Hrvatska    BiH    Crna Gora

HomeBiHСаопштење за јавност

Саопштење за јавност

Датум: 17.05.2021. године

 

Министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић одржао је данас, након 11. Сједнице Влада Републике Србије и Републике Српске, у Источном Сарајеву, билатерални састанак са министарком привреде Републике Србије Анђелком Атанасковић.

 

Данашњи сусрет био је наставак низа састанака са министрима у Влади Србије, на ком је разговрано о реализацији инфрастуктурних пројеката о којима су се водили интензивни преговори у протеклих неколико мјесеци.

 

„Утврђени су конкретни кораци који се тичу унапређења инфраструктуре индустријских зона у Подрињу, као и модели планираних инвестиција у „Орао“ из Бијељине, a који су тренутно у фази реализације вриједног уговора за ремонт ваздухопловних мотора. Влада Републике Србије ће подржати пројекат који подразумијева јачање и унапређење сарадње између општина у Српској и Србији које се налазе у ширем подручју слива ријеке Дрине, а који има велики потенцијал у свим областима, укључујући и привредни“, истакао је Петричевић.

 

Министар Петричевић је нагласио да ће министарство, као надлежно за привреду, подржати привреднике из Србије који су спремни да покрену инвестиције у Српску, те им пружити све погодности које им Влада Републике Српске и ресорно министарство могу омогућити. Такође, Петричевић је навео да се разговарало и о потенцијалним страним инвеститорима које би Србија могла усмјерити у Републику Српску, с обзиром на бројне повољности којима Српска располаже.

 

Саговорници су разговарали и о успостављању сарадње привредних субјеката кроз организовање сајмова, пословних форума и других догађаја што ће, како су навели, представљати одличну пословну прилику за повезивање привредника.

 

Komentari